3 от най-скъпите тениски в света

3 от най-скъпите тениски в света
9 ноември 2023

Кои са трите най-скъпи тениски в света?

Когато човек чуе думата „тениска“, най-често си прави асоциация със прост и достъпен артикул облекло. Понякога, тениската може да се превърне в много скъпа придобивка. Това не зависи толкова много от начина на направа, или от плътността на памука или качеството му, а по-скоро от марката, която стои зад тениската. Има случай, в които покупката на тениска си е цяла инвестиция! Бели пари за черни дни, или в случая на индиецът Датта Фудж – златна тениска за черни дни.

Теглото на тениската е зашеметителните 3.3 кг., а цената – близо половин милион лева.

Zlatnata teniskaТениската кара Датта да се чувства добре, споделя самият той.

Направена по италиански метод, подплатена с коприна, тениската е направена от екип от 16 души, които са се трудили повече от две седмици. За да не му бъде смъкната тениската от гърба, Датта е наел бодигард, който да го следва навсякъде, когато носи „парти“ тениската. Следващата му цел е мобилен телефон направен изцяло от злато, както и златни обувки. Дано бодигардът му да е професионалист…

Учудващо, но това не е най-скъпата тениска в света. Даже не е близко до нея. Интересно каква тениска може да е по-скъпа от 3.3 кг. злато?! Може би, платина? Близко, но не съвсем. Най-скъпата тениска в света е тази:

Nai-skypata teniska v svetaSuperlative Luxury е компанията, която пуска тениската на пазара през 2012 година

Цената ли питате каква е? Скромната сума от 720 000 лв. Странно защо, но на този етап все още никой не си е закупил такава тениска. Цената не е проблем за някои хора, но дизайнът бил много елементарен. Кое е това нещо, което прави тениската толкова скъпа? Диаманти. Да, в нея са зашити 16 сертифицирани скъпоценни и много редки камъни тежащи общо 9 карата. Бъдещите собственици на тази серия тениски, трябва да бъдат много внимателни, как носят това облекло, за да не олекнат с няколко карата по пътя.

Злата, диаманти – ясно, че ако ги набуташ много на едно място, ще се получи нещо много скъпо. Всеки може така. Нека разгледаме и третата тениска в класацията ни за най-скъпите тениски в света. Тя е най-скромната в класацията, но при нея не са използвани нито скъпоценни камъни, нито благородни метали. Напротив, направена е от доста често срещан материал в модната индустрия – кожа.

Teniska ot krokodilska kojaКожената тениска

Още от пръв поглед става ясно, че това не е обикновената кожа, която сме свикнали да виждаме. Разликата е, че това е черна крокодилска кожа. Звучи скъпо, но колко скъпо? Ако трябва да сме точни – 165 000 лв., а ако трябва да сме още по-точни и добавим данъците, тениската стига до нелошата сума от 180 000 лв. или цената на един луксозно обзаведен, хубав апартамент на комуникативно място в София. Не, че е толкова лоша тениската, ама бихме взели апартамента…