Често задавани въпроси (FAQ)

Какво се случва, след като направя поръчка?

След като направите своята поръчка, тя ще бъде одобрена и обработена от нашия дизайнер. Ако има неточности или нещо по поръчката, което не ни е ясно, ние ще се свържем с Вас. Ако не успеем да се свържем, поръчката Ви няма да бъде изпълнена!!!

Важно:

Ако всичко е ясно по поръчката Ви, тя ще бъде директно прехвърлена за изработка.

Не е необходимо потвърждаване!!! Статусът на поръчката си може да следите във вашия профил.

Стандартният срок за изработка е 2-3 работни дни, като в него не е включен срокът за доставка, който е 24 часа за повечето населени места.

След като завършите успешно поръчката си може да я получите по указания от Вас начин!

Рекламации

Преди да направите поръчка е желателно да се уверите, че избраният размер отговаря на очакванията Ви.

Тъй като всички продукти от сайта ни са индивидуализирани, не е възможна смяна на размер (при изработена поръчка).

Рекламации приемаме в следните случаи:

 1. Производствен дефект на текстила
 2. Дефект в отпечатването на щампата, не зависещ от предоставенотото изображение.
 3. Силно избледняване на щампата след първо пране при спазване на инструкциите за пране.

Поради спецификата на печат в някои случаи е възможно да има забележими следи от процеса на печат - леко потъмняване на някои цветове, леко избледняване около изображението (след пране се изчистват).

Колко струва, ако ние Ви направим проекта за тениска?

Често се случва да имате идея за щампа на тениска, но да не можете да я изобразите по подходящ начин.

В такива случаи ние можем изцяло или на базата на предоставени от Вас материали да направим изображението, което желаете.

 

В кои случаи не се заплаща за проект?

В ПОВЕЧЕТО

 

За това по-скоро ще опишем случаите, при които се заплаща
В кои случаи СЕ заплаща за проект?
С най-прости думи, когато се изисква доста работа по проекта.

 1. имате само идея и ние трябва изцяло да направим изображението
 2. разполагате с изображение, което изисква допълнителна обработка (извън стандартната обработка), за да стане подходящо за печат
 3. трябва да се направи изображение комбинация от различни предоставено от Вас картинки
 4. когато е необходимо да изработим повече от 1 проект за 1 поръчка 

 Цената на проекта зависи от сложността му и времето необходимо за изработване:

-          до 15мин. – безплатно

-          до 30 - + 5-10лв

-          до 1 ч - +15-20лв

Защо DTG и какви са предимствата

Въпреки, че технологията вече не е толкова нова, за много хора в България тя все още е непозната.

DTG (direct to garment printing) е технология, при която принтер печата мастилата директно върху текстила. За да останат цветовете наситени и детайлни се използва оптимизатор (грунд), който прави връзката на текстила с мастилата по-добра и допринася, както за по-качествен , така и за по-дълготраен отпечатък. На бели тениски печатът става почти като част от тениската (без релеф), на по-тъмния текстил се усеща лек релеф. Този релеф се дължи на това, че се използва бяло мастило, което да подсили цветовете. Колкото по-фотореалистично е изображението, толкова повече бяло мастило се използва и съответно по-плътна става щампата. Но въпреки това щампата диша!

Много често преди пране щампата се усеща твърда, но това се дължи на оптимизатора, който пада след пране и щампата омеква заедно с текстила.

Какви са предимствата и недостатъците на Директния печат върху текстил?

Предимства

Основните предимства са, че се използват мастила на водна основа, които са безвредни при контакт с кожата.

Печата стои естествено върху текстила, а не като лепенка.

Може да се отпечата всяко едно изображение стига да е с добро качество.

При качествено напечатана тениска щампата издържа над 20 пранета без особено забележими избледнявания и дефекти. Ако до 5-тото пране се появи дефект (силно избледняване, напукване, люпене и т.н.), това показва, че има проблем или с третирането (прането) на текстила или в производствения процес.

Могат да се печатат както единични бройки, така и по големи количества.

 

Недостатъци

Основният недостатък е цената (особено за големи количества). Оборудването, мастилата и консумативите са в пъти по-скъпи, отколкото при други технологии. Процесът на печат също не е лесен и изисква доста опит и познание.

Тъй като се печата директно върху текстила, покриваемостта на цветовете няма как да е 100% без това да повлияе сериозно на плътността и качеството на щампата.

При някои цветове (най-вече при червено, сиво, синьо) се получават т.нар pretreatment marks, които изчезват след първото пране, но често изглеждат сякаш има проблем с тениската.

Формати на изображения за печат

Качване на файлове в  "Направи си щампа"

В дизайнера на щампи (Направи си щампа) разрешените формати са jpg, jpeg, png и gif. Максималния размер на фаил е 10 mb.

Работни файлове

В случай че имате работен файл/дизайн на щампа, може да ни я изпратите на sales@drinkozavar.com. Необходимо е да направите поръчка за трикото, като в дизайнера на щампи поставите примерно изображение (вариант на файла покриващ изискванията за качване на файлове в дизайнера на щампи), след което напишете в коментара към поръчката че има изпратен проект на електронната поща.

Какви са изискванията за изображения за печат

Колкото по-качествено е предоставеното изображение, толкова по-добре ще изглежда напечатаният продукт.

За най-добри резултати е необходимо изображението да е 200 - 300dpi в реален размер за печат (напр. 30/20см за А4, 30/40см за А3) с прозрачен фон. Ако ползвате изображения от Google е най-добре да му зададете от инструменти да показва само големи изображения.

Случаи, в които премахваме автоматично фона:

 1. Черен фон при печат на черни тениски
 2. Бял фон при печат на бели тениски

Ако Вашият случай е различен и желаете да премахнем фон, моля напишете в коментар. При някои изображения е необходимо допълнително заплащане за премахване на фон. В такъв случай, ше се свържем с Вас!

Важно: При предоставянето на файл, който не отговаря на изискванията, не поемаме отговорност за качесвтеното отпечатване на крайния продукт.

За професионалисти:

Предоставените файлове е необходимо да са в RGB профил, но принтерът използва CMYK мастила, поради, което е добре да прегледате как би изглеждал файлът в CMYK профил. При определени цветове се получава леко разминаване в яркоста и контраста между двата профила.  

Как да изчисля размерът на изображение

В най-добрия случай картинката трябва да е 1654px x 2339px за А4 формат (29,7cm x 21cm). Резолюцията на печат е 78,74px/cm. Тъй като Google показва размерите на изображението в Pixels (px), а принтерът работи в сm., лесно и бързо може да пресметнете реалните размери на изображението като разделите Размерите му в px на Резолюцията на печат и получавате точния размер в сантиметри.

Например:
картинка с размери 1300px х 900px
1300/78,74 и 900/78,74 = 16,5 см и 11,4 см.,това са реалните размери на картинката.

Пробвайте калкулатора в нашия блог!


Както споменах по-горе,това е в идеалния случай. По принцип,в зависимост от картинката,тя може да се увеличава в определени граници, без особено голяма загуба в качеството. Например ако е рисунка без малки детайли - може да се увеличи много, НО ,ако е снимка може много по-малко.

 

Стандартните формати са:
jpg/jpeg - форматът е добър за печат,но не подържа прозрачност;
png - поддържа прозрачност;
gif - не особено добър формат ,заради спецификата на компресиране;

Специфични формати:
(ако сте дизайнер или имате понятие от работа с изображения)
eps, ai, cdr, pdf - векторни формати,подходящи както за печат,така и за рязане на плотер (фолио);
psd, tif - растерни формати, подходящи за печат;

Вижте статия в блога ни за определяне на размера на изображение за печат!

Колко струва доставката

Доставката се изършва с круиерска фирма Еконт или СПИДИ*

 

Цените за доставка са:

до офис на Еконт - 5,5лв.*
до адрес на клиента - 6лв.*

Куриерската услуга е за сметка на получателя и не е включена в наложения платеж!

Сроковете за доставка са:

за София и страна - в рамките на следващия работен ден.

Срокът за доставка не е включен в срока за изработка на продукта!

 

По желание на клиента доставката може да бъде извършена и от друга куриерска фирма с наложен платеж и за сметка на получателя.

 *Куриерската услуга варира и зависи от теглото, населеното място и наложения платеж. В повечето случаи е по-ниска от посочената в сайта сума, но за по-обемни поръчки може да е по висока. Цените може да проверите тук.

Технология на печат

Видове печат

Директен пълноцветен печат на тениски, суитчери, ватенис блузи и т.н.

 е технологията, която ползваме за 99% от поръчките

DTG (direct to garment printing) е най-новата и предпочитана технология за печат на тениски/текстил за последните 10 години. При тази технология изображението се печата от принтер директно върху тениската/текстила, като по този начин печата е мек и приятен на пипане (не е релефен и дебел).
Технологията позволява отпечатването на почти всяка картинка с добро качество върху различен текстил (тениски, потници, суитчери, чанти и т.н.). При правилно третиране на текстила печатът не се нацепва или избледнява при пране. 

Препоръчваме текстилът да се пере на 30 градуса от обратната страна без да се използват силни или избелващи препарати. Да не се суши в сушилня или на силен радиатор. Да не се се глади директно върху щампата!!! При директен контакт на щампата със силна топлина (от ютия, сушилня или радиоатор) се губи еластичността на мастилата, което води до нацепване на щампата.

 

Печат с флекс и фолио.

Този вид печат е подходящ за тениски с надписи, картинки до 1-2 цвята, рекламно облекло в малък или голям тираж. Представлява гумено термо фолио, което може да се щампова на почти всякакъв текстил. Цветовете не избледняват дори след многократно пране. Температура на пране – до 60 градуса.

Видове фолио, с които разполагаме:
Сандартно флекс фолио, флок (мъхесто), електрик, металик, мода, перфо фолио и светоотразително.
Фолио за солвентен печат.
Тук може да видите различните цветове и видове фолио – каталог на Siser

  

Сублимационен печат на сувенири

„Сублимацията представлява процес на директен преход на веществото от твърдо в газообразно агрегатно състояние без да се стапя. След изстиване, веществото отново преминава в твърдо състояние.“
Този вид печат позволява изработването на различни уникални сувенири – чаши, чинии, пъзели, ключодържатели, подложки за мишки и т.н. 

 

Сито печат за тениски и сувенири

Най-разпространеният вид печат за големи количества (над 100бр). Сито печатът е технология, която позволява отпечатването на големи количества тениски (и не само) с едно и също изображение за кратки срокове и ниски цени.

Минимално количество за поръчка за ситопечат е 100бр.

 

Ако желате да ползваме конкретна технология за Вашата поръчка, моля отбележетe го в коментар и ако е възможно ще го изпълним, ако технологията не позволява, ще се свържем с Вас!!!

 

Повече за различните технологии за печат на тениски, вижте в нашия блог!

Как да се грижим за тениските ни с щампа?

Това е един хубав въпрос, който вълнува не малко хора. Тъй като сме в този бизнес от години, може да се каже, че съветите, които ще ви дадем са експертни.

Независимо от качеството на щампата, ако не се грижим правилно за нея, тя ще изсветлее и ще загуби част от чара си. Няма значение дали щампата е във вид на картинка, или надпис, картинка и надпис, както и къде се намира на тениската. Не си мислете, че трябва да перете тениските си с щампа в специални перални в специални дни. Имали сме въпроси от типа „Колко често да пера тениската?“. На този въпрос не може да дадем отговор. Това, което можем, е да ви дадем няколко много прости правила, които ще гарантират дългият живот на щампата. Не е необходимо да ги следвате всичките, разбира се. Достатъчно е поне един от тях да спазвате, за да удължите блясъка на щампата.

Съвет 1: Винаги перете тениските си с щампи обърнати наобратно, така че щампата да е от вътрешната страна на дрехата.

По този начин, вие ще я предпазите от директен контакт със силните перилни препарати, което от свое лице ще увеличи живота на щампата.

 

Съвет 2: Перете на по-ниски градуси.

Можете да си отделите дрехите, които не са силно замърсени и после накуп да ги метнете в пералнята на по-ниски градуси. Те щадат повече тъканите на дрехите, което значи, че може да ги носите по-дълго време.

 

Съвет 3: Ръчно пране

Ако имате някакви любими тениски с щампи като нас и желаете да им отделите специално внимание, можете да ги  перете на ръка. Това е възможно най-ефективният вариант за дълготраен живот на щампата. В крайна сметка, не е чак толкова трудно и сложно – трябват ви 10 минутки свободно време.

 

Съвет 4: Гладене

Много хора ни питат – може ли да се глади щампата? Това е хубав въпрос, защото никой не иска да се разхожда със смачкани дрехи. Ако сте прочели нашата статия „Тениски с щампи -как се правят?“ ще видите, че след като се постави печата, е необходимо да се мине на „голямата ютия“ – пресата, която загрява на 150-160 градуса с цел фиксиране на щампата. Можете спокойно да си гладите щампите, когато са печат. Ако щампата ви се състои от фолио – тогава гладенето не никак препоръчително, тъй като фолиото ще се стопи и деформира.

Как да си качим снимка/изображение?

Качването на снимка, или изображение с нашият онлайн дизайнер е лесен процес. Сега ще ви запозная с него в няколко лесни стъпки:

1.Когато сте избрали продукт, в нашият случай е мъжка тениска с v-образно деколте, избирате опцията в лявата част на дизайнера – „Качи изображение“.

     

2.След това трябва да прочетете и съгласите с условията на качване на снимка, като натиснете празното квадратче и след това натиснете бутона „Browse“.

      

3. Избирате желаната снимка, или изображение и натискате синият бутон „Качи“ и сте готови

Как да си нагласим щампата по цялата тениска?

По подразбиране, щампите, надписите, снимките, които качвате са със заключени пропорции, за да изглеждат максимално добре. Има случай, когато искаме щампата да си я нагласим само по дължина, или ширина. За да направим това, обаче, трябва да отключим пропорционалността на щампата. Това става изключително лесно.

Naglasqne na shtampa

 1. Изберете желаният елемент. В този случай сме избрали готов надпис.
 2. Натиснете „Отключи пропорционалност“ и ще забележите две бели точки в долната част на щампата, както и от дясната страна.
 3. Натискате продължително върху точките и дърпате с мишката, накъдето искате да оформите щампата. Това е

Как да поръчам?

 1. След като сте създали желаният продукт и сте посочили размерът, натиснете бутонът „КУПИ“.
 2. С натискането на бутонът „КУПИ“, продуктът ще бъде добавен в количката след, което ще бъдете прехвърлени към страницата на количката. Там можете да видите всички изгледи на продукта, както и може да направите корекции като натиснете „Редактирай щампа“ (под снимките на продукта).
 3. Ако всичко е наред, натискате „ПРОДЪЛЖАВАНЕ С ПОРЪЧКАТА“ и въвеждате адреса за доставка и контакти за връзка, а ние се залавяме за работа, за да ви зарадваме с хубав персонализиран продукт

Как да си избера цвят на тениската?

1.След като сте си избрали модел дреха, натиснете бутона “СЛОЖИ НАДПИС/ЩАМПА”.Първа стъпка – изберете в горният ляв ъгъл под “Продуктови опции” – „Изберете цвят на продукта“.
В случаят, ще използваме детски суичър за пример на смяна на цветовете.

Teniski - izbirane na svetove

2.Втора стъпка – след натискане на „Изберете цвят на продукта“, ще ви се покажат кои цветове са налични.

Teniski - izbirane na cvqt 1

Как да си направя тениска?

1.Изберете си продукт.

2.След като сте си избрали желаният продукт, натиснете „СЛОЖИ НАДПИС/ЩАМПА“.

3.Ще ви се отвори онлайн дизайнерът:влявата страна са опциите за качване на щампи, добавяне на текст, добавяне на ваша снимка, смяна на продукт и др.

Slagane na shtampa, nadpis, snimka

4.След като сте добавили желаният от вас елемент и сте го наместили, както желаете от дясната страна на онлайн дизайнерът, се намират „Продуктови опции“. Там си избирате цвета и размера на дрехата.

Online dizajner - instrukcii

4. Настройване на елемент (снимка, текст, готов дизайн).

След като сте избрали елемента, имате опцията да изберете цвят, шрифт (за текстовете), хоризонтално и вертикално центриране (важно, за да се центрира елемента), мащаб и други.

5.Когато сте доволни от резултата, натиснете бутонът „Купи“ и продуктът автоматично ще бъде добавен в количката.

Хубави ли са нашите продукти?

Естествено, ние продаваме в цял свят.

Как да разбера кой размер тениски съм?

От каква материя са тениските?

Тениските са от 100% памук.  меки и удобни :)

Мога ли да гладя тениските?

Разбира се! Можете да гладите спокойно вашите тениски. Важно правило е да ги гладите от опаковата им страна.

Пада ли щампата при пране?

Щампата може да се пере многократно до 40 градуса, обърната навътре!

 

Инструкции за пране

При правилно третиране на текстила печатът не се нацепва или избледнява при пране. 

Препоръчваме текстилът да се пере

 • най-добре е да се пере до 30 градуса от обратната страна без да се използват силни или избелващи препарати.
 • Да не се суши в сушилня или на силен радиатор.
 • Да не се се глади директно върху щампата!!!
 • При директен контакт на щампата със силна топлина (от ютия, сушилня или радиоатор) се губи еластичността на мастилата, което води до нацепване на щампата.

Какъв тип принт използвате за тениските?

Използване както топъл печат така и сублимационнен, директен и ДТФ печат!

Нацепва ли се щампата?

Нацепва се както всяна щампа. Но с нашите материали се нацепва много по-барно. :) 

Щампата ви при правилно съхранение, пране, гладене може да издържи с години!

Какви цветове тениски имате?

Имаме:

бели, черни, сини, сиви, червени, оранжеви и камофлажни, както и още много цветове, затова е хубаво да ни попитате за наличноати на други цветове в случай, че избраната от вас щампа не е показана с тениска в желания опт вас цвят.

За колко време се изработва?

Всеки продукт се изработва в деня в който е получена поръчката му. Допуснимо е +1 ден в зависимуст от натоварването ни. а ако дойдете на място в нашия магазин в Силистра, Дулово или Варна изработката отнема 10-30 минути мин.

Може ли по мой дизайн?

Разбирасе че може. Просто ни пишете на фейсбук страницата ни тук.

Какъв е начинът на плащане ?

Начините за плащане са :
1. С наложен платеж при доставка.
2. Банков превод (заплаща се предварително)

Колко ще ми струва доставката ?

Доставка до офис на Еконт за пратки до 1 кг – около 5,20 лв. Доставка до адрес с куриерска фирма Еконт – между 6,50 и 8,00 лв  за пратки до 1 кг. в зависимост от населеното място. В нашият сайт автоматично се генерира цента за доставка за максимално удобство.

Цени и срокове за изработка

ЦЕНИ ЗА ПЕЧАТ НА ТЕНИСКИ

Сърце до А5 Цена за печат 6лв.

 • Щампа до 10/30см
 • 300 кв/см

Средна до А4+ Цена за печат 10лв.

 • Размер до 30/30см
 • 900 кв/см

Голяма до А3 Цена за печат 12лв.

 • Размер до 30/40см
 • 1200 кв/см

Максимална над А3 Цена за печат 16лв.

 • Размер до 38/45см*
 • 1730 кв/см

Посочените цени са само за печат, цените на текстил виж каталога

Работим и с тениски на клиента. Моля обърнете внимание, че за текстил, извън нашия каталог не можем да гарантираме за качеството и трайността на печата.

За повече информация, свржете се с нас!

Цената за печат на сувенири е включена в цената на продуктите!

Печатът, който използваме е директен пъноцветен печат или печат с флекс фолио, в зависимост от изображението. Ако желаете да е конкретен вид печат, моля да го напишете в коментар към поръчката. В случай, че не е отбелязано изрично предпочитанието за печат, си запазваме правото да използваме технология по наша преценка.

 

ЦЕНИ ЗА ДИЗАЙН

Сложен Ценa за Дизайн 5-10лв.

 • Компютърно време:
 • до 30 мин

Много сложен Ценa за Дизайн 15-20лв.

 • Компютърно време:
 • до 60 мин

 

СРОК ЗА ИЗРАБОТКА

Срокът за изпълнение на Стандартна поръчка е от 3 до 5 работни дни

Спешна поръчка* - 24ч-48ч (+20% от крайната цена на продуктите)

Експресна поръчка* - в рамките на работния ден (+50% от крайната цена на продуктите)

Супер спешна поръчка** - 3ч (+100% от крайната цена на продуктите)

*Срокът за доставка е 24ч. и НЕ е включен в срока за изработка на продуктите.

** Моля свържете се с нас за уточняване на поръчката, тъй като някои продукти не ги поддържаме в наличност и не могат да бъдат изработени в този срок.


За спешни поръчки се свържете с нас и отбележете във вaшата поръчка датата, на която желаете съответния продукт.

Срокът за доставка е 24ч. и НЕ е включен в срока за изработка на продуктите.

За повече информация виж страницата "Доставка"

Ако имате проблем или въпрос свързан с предлаганите от нас продукти или услуги и не намирате
неговото решение сред изброените по-горе, ще се радваме да се свържете с нас