Реклaмата чрез тениските

7 ноември 2023

Рекламата чрез тениските

Рекламата посредство тениските е един от най-ефективните инструменти, които помагат да се изгради образа на вашият бизнес. Дизайнът, цветовете, позицията на различните елементи (лого, лозунг и т.н.) върху дрехата създава асоциация у хората с вашата компания. В тази статия ще разгледаме накратко, историята на рекламата върху тениските.

 

Кратка история за човешкият билборд

Рекламата е една от най-старите институции в човешката история. В древните времена, рекламирането е ставало от устно най-често, или по-просто казано, рекламиращият е крещял по хората, които минавали наблизо, за да може да улови вниманието им. С навлизането на писмеността и пресата за принтиране, рекламите се пренасят върху материали като камък и хартия и се поставят на места, които лесно се виждат от хората. Това намалява работата на рекламодателите, докато в същото време увеличава броят на хората, които виждат рекламата им. В наши дни ние сме свидетели за това как рекламата се прехвърля върху самите хора и ги превръща в човешки билборд.

Произход

Ходещите билбордове се появили в Лондон в началото на 18-и век. По това време е съществувала голяма конкуренция между рекламодателите за мястото по стените на сградите, което използвали да разпространяват рекламите си. Това довело до такса върху всички рекламни постери. За да избегнат тази такса и жестоката конкуренция, рекламодателите започнали да използват хората вместо „стената“ върху, които слагали своите реклами. Почти еднометрови шапки, гърба на ярко оцветени връхни дрехи, както и твърди постери закачени като сандвич и носени в фронтално и в гръб, са използвани, за да поберат думите на рекламите и да прихванат вниманието на хората. Рекламните постери биват забранени в Лондон в средата на 18-и век, което довело до високо търсене на човешките билбордове. Хората, които носели табели станали неизменна част от всеки тротоар.

Тениските

Тениските в днешно време са един от най-мощните рекламни продукти. Тениските, по-специално, започнали да бъдат използвани за рекламни цели през 30-те години на 19-и век. В наши дни почти всяка компания, музикална банда, филм, сериал, телевизионно шоу и т.н. използва промоционални тениски за рекламата си. Napravisiteniska.com предлага на своите клиенти голямо разнообразие от рекламни тениски, както голям опит в рекламната сфера, за да ви помогнем да популяризирате продукта или услугата, която предлагате и да бъдете с една крачка напред от конкурентите си.